Over ons

Trotse eigenaar van 8 woekerpolissen.

Aangenaam, mijn naam is Harm Jan Wieringa. Ik ben ondernemer en zelfstandige Harm Jan Wieringazonder personeel. Misschien was ik te naïef of had ik teveel vertrouwen in banken, verzekeraars en hun tussenpersonen. Ik was in het “rijke bezit” van maar liefst 8 woekerpolissen;

  • 2 kinderspaarplannen (“sparen” voor de studie van de kinderen…)
  • 2 hypotheek beleggingsverzekeringen (met diverse woekerkosten…)
  • 4 koopsompolissen en lijfrentes (voor “opbouw” van mijn pensioen)

Deze polissen heb ik in twee jaar of stopgezet of gerepareerd en ik ben begonnen met KiFiD procedures om de schade gecompenseerd te krijgen. Daarnaast heb ik gelijkertijd maar de stofkam door mijn andere financiële producten gehaald en al mijn verzekeringen elders ondergebracht, verminderd of stopgezet. Onder het motto; wat je zelf kunt betalen hoef je niet te verzekeren.

Ik begon er aardigheid in te krijgen en ben gestart met kritisch naar de vaste lasten (energie, telefoon, e.d.), giften, abonnementen, etc. te kijken.

Dit alles resulteerde uiteindelijk in de afgelopen twee jaren in een structurele besparing van ruim € 10.000,–per jaar. Het loont dus de moeite om geregeld te ontwoekeren, te bezuinigen en te besparen. Less is more!

Duurzaamheid

Vervolgens ben ik actief op zoek gegaan naar duurzamere alternatieven voor financiële producten en het milieu. Ik ben namelijk van mening dat het huidige kapitalistisch systeem gebaseerd op groei en meer consumptie ons uiteindelijk minder welzijn en welvaart brengt en schade aan onze omgeving toebrengt. Zodoende heb ik 18 zonnepanelen aangeschaft, heb alle lampen vervangen door Led of spaarlampen en ben bezig mijn kapitaal en spaargeld in coöperatieve en duurzamere financieringsvormen onder te brengen. Tevens heb ik een broodfonds opgezet als alternatief voor de dure en onpersoonlijke arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor zelfstandigen.

Crowdsourcing

Onder het motto maak van de nood een deugd ben ik deze site begonnen. De negatieve tijd en energie die de woekerpolissen mij hebben opgeleverd zet ik om in positieve energie. De kennis en ervaring de afgelopen jaren opgedaan met betrekking tot financiële producten en andere diensten stel ik ten dienste van anderen in de hoop dat de lezer en gebruiker van deze site dat ook doet. Het adagium; voor de consument en door de consument. Een uitleg van de site ziet u hier in dit filmpje.

U kunt ons steunen om dit initiatief voort te zetten. Hier leest u hoe u een bijdrage kunt leveren.

Escape room voor kinderen

Iets heel anders maar toch leuk om te noemen is dat ik recent een escape room voor kinderen in Barneveld, Gelderland heb opgezet. We hebben drie escape rooms voor kinderen ontwikkeld die leuk zijn voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 14 jaar en voor groepen van 6 t/m 12 kinderen. Zulke leuke projecten geeft mij veel meer energie dan met die banken en verzekeraars en hun wanproducten bezig te moeten zijn;-)!Escaperoom Barneveld